SAT Test

Liceul Internațional Integritas este centru de examinare SAT

Examenul standardizat al elevilor din liceul nostru este SAT, recunoscut la nivel mondial și care la noi în țară se echivalează cu bacalaureatul românesc prin Ministerului Educației Naționale. În urma acestei echivalări elevii pot să opteze pentru a studia la facultățile din România sau din străinătate.

Începând cu luna martie 2023, examenul SAT se susține în format digital.

Când?

Liceul Integritas facilitează susținerea examenului duminica în lunile decembrie, martie și mai. Pentru date și termeni limită accesați următorul link: https://satsuite.collegeboard.org/digital/international-testing/dates-deadlines

Dacă elevul nu are laptop / tabletă și are nevoie să împrumute un dispozitiv pentru testare de la College Board, înscrierea trebuie făcută cu cel puțin 30 zile înainte de data examenului.

Pași pentru înscriere

 1. Creați un cont pe site-ul https://www.collegeboard.org/ folosind datele exacte de pe buletinul elevului.
 2. Cereți o scrisoare de la pastorul comunității dvs., în limba engleză, semnată de mână și având emblema bisericii, în care să justifice imposibilitatea elevului de a susține examenul SAT sâmbăta pe motiv religios. Documentul trebuie să fie scanat, în format pdf. Vedeți modelul word sau pdf.
 3. După ce contul a fost creat și aveți scrisoarea în format pdf, se accesează link-ul următor: https://form.collegeboard.org/66
 4. În formular se alege: Topic < Registration < Change Saturday / Sunday Status.
 5. Se încarcă documentul.
 6. Se completează celelalte informații exact așa cum apar în contul de College Board / buletin. Ziua nașteri se va scrie cu cifre în formatul LL/ZZ/AAAA (lună/zi/an). La "Description of issue or request" puteți scrie: "I would like to have my account updated for Sunday testing."
 7. Trimiteți formularul.
 8. Fiți atenți la email-ul pe care îl veți primi peste câteva zile și răspundeți la orice întrebare vi se pune (de obicei, vor dori să confirme anumite date personale). Va trebuie să primiți în final un email de confirmare că contul dvs. a fost schimbat pentru testare duminica.
 9. Odată primi email-ul de confirmare, elevul va putea să se înscrie pentru SAT. Se intră în contul de College Board < My SAT < Register for the SAT și se urmează pașii.
 10. În procesul de înscriere, alegeți centrul de testare (Liceul International Integritas are codul 59311) și data în care se va susține examenul.

Costuri

Atât înscrierea cât și plata pentru examenul SAT se va face direct la College Board.
Costul total pentru testare în România este de $103.

Structura Examenului

 1. Reading and Writing (64 minute)
  Pauză (10 minute)
  Math (70 minute)

Pregătire

În vederea examenului SAT, există câteva mijloace disponibile pentru pregătire:
 • Modele de subiecte în format pdf
 • Modele de subiecte pe aplicația Bluebook
 • Khan Academy

Pentru modele de subiecte si pentru a descărca aplicația Bluebook pe tabletă / laptop accesați link-ul: https://satsuite.collegeboard.org/digital/digital-practice-preparation

Înainte de examen

În ziua examenului elevul va trebui să aibă la el/ea următoarele lucruri:

 • Dispozitiv (tabletă / laptop) cu bateria încărcată 100% - trebuie să țină cel puțin 3 ore. Dispozitivul trebuie să corespundă cerințelor și să nu fie Chromebook (vedeți link: https://satsuite.collegeboard.org/digital/device-requirements)
 • Încărcător
 • Calculator personal (există calculator integrat în aplicația Blubook, dar unul fizic va fi mai ușor de folosit)
 • Admission Ticket printat sau în format electronic
 • Act de identitate: buletin, pașaport sau permis de conducere

Centrul de testare va oferi hârtie pentru ciorne și creion/pix.

 
De asemenea, asigurați-vă că ați parcurs următorii pași înainte de examen:
 1. Ați instalat ultima variantă a aplicației Bluebook pe dispozitiv. Aplicația se poate descărca aici: https://bluebook.collegeboard.org/students/download-bluebook
 2. Ați parcurs pașii pentru Exam Set-up (intrați pe aplicația Bluebook și urmăriți instrucțiunile pentru Exam Setup)
 3. Aveți Admission Ticket printat sau în format electronic

Rezultate

Rezultatul examenului va fi primit de către elev în 10-13 zile prin e-mail. Examenul SAT nu are termen de valabilitate, dar majoritatea facultăților internaționale nu acceptă rezultatele unui test dat cu mai mult de cinci ani în urmă.