Istoricul

În 2013 cartea Madison – God’s Beautiful farm de Ira Gish și Harry Christman este tradusă în limba română sub titlul Madison, școala lui Dumnezeu. În anul următor trei persoane diferite dăruiesc această carte unui tânăr om de afaceri care dorea să investească într-un proiect social. După ce o citește, Sandor Sükösd înțelege că Dumnezeu îl îndeamnă să înceapă o școală după modelul Madison. După câteva luni de căutări, găsește la un preț foarte bun 10 ha de teren în Budiu Mic, la 7 Km de Târgu Mureș, fără nici o clădire în apropiere. Alte 10 ha sunt cumpărate mai târziu și terenul începe să fie cultivat cu zmeură, viță de vie, pomi fructiferi și sunt construite solarii.

În 2015, după rugăciune și analiză, două familii acceptă chemarea de a se alătura proiectului: familia Ilie din Matca, pentru administrarea părții agricole și familia Goran, care acceptaseră să coordoneze acest proiect și să formeze echipa de profesori.

În septembrie 2016, o echipă cuprinzând cea mai mare parte dintre profesori începe un studiu profund al cărții Educație de E.G.White, studiu condus de Dorin Bucată, pentru a înțelege principiile filizofiei educaționale biblice.

Pe 2 octombrie 2017, Liceul Internațional Integritas urează „Bun venit!” primilor 15 elevi și, prin efortul unei echipe entuziaste, caută să le ofere cel mai bun cadru pentru dezvoltarea lor intelectuală, fizică, morală și socială, în vederea formării pentru o viață folositoare în slujba semenilor.

În prezent, 3 septembrie 2023, Liceul Internațional Integritas marchează începutul celui de-al șaptelea an, deschizându-și porțile celor 80 de elevi din diverse regiuni ale României și din alte țări, pregătiți să se angajeze într-un proces educațional profund și autentic.

d89494a0-2b1b-4f6c-945b-08f6f1035ef3
DSC04649-Pano