Skip to content

Oferta Educaționala

Liceul International Integritas este membru al ISEI (Intersecting Scripture, Educators and Inspiration), organizație autorizată de S.U.A. să acrediteze școli la nivel național și internațional. Atât ISEI cât și Liceul Internațional Integritas sunt organizații care susțin misiunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și învățăturile biblice promovate de aceasta. De asemenea, liceul nostru se află în cursul procedurii de autorizare din partea statului român.

 

CURRICULUMUL

Curriculumul Liceului Internațional Integritas respectă atât  standardele de acreditare ale ISEI, cât și realitățile societății românești.

Principalele materii predate în școala noastră sunt următoarele:

  1. Biblie – Doctrine biblice, Dezvoltare personală, Profeții, Proiecte misionare - predare în limba română
  2. Limba engleză intensiv
  3. Matematică/Informatică – predare în limba engleză
  4. Limba română
  5. Științe – Biologie (Botanică, Zoologie, Anatomie), Chimie și Fizică – predare în limba română
  6. Istoria mondială și a României și Geografia  mondială și a României – predare în limba romană
  7. Cor/Muzică/Orchestră
  8. Cluburi practice: Agricultură, Apicultură, Mecanică, Bucătărie vegetariană, Remedii naturale.

Examenul final al elevilor din liceul nostru va fi SAT, examen de evaluare american, recunoscut pe scară largă la nivel mondial și care la noi în țară se echivalează cu bacalaureatul românesc prin Ministerului Educației Naționale. În urma acestei echivalări elevii pot să opteze pentru a studia la facultățile din România sau din străinătate.

 

Ce vei descoperi la Integritas?
Ce fel de educație ne propunem să oferim?
Vei învăța să te împrietenești cu Dumnezeu.

1. oferta

În școala noastră căutăm să creăm cadrul potrivit ca să poți prinde esența din educație: de unde vii, încotro mergi și care este rostul tău pe acest pământ. Adică… la ce a visat Dumnezeu atunci când te-a creat pe tine? Pentru aceasta ai nevoie de câteva ajutoare. De mentori credincioși, de închinarea în cadrul altarelor de dimineață și de seară, de proiecte misionare în care te vei putea implica, de prieteni de calitate, de mediul înconjurător natural. De fapt, întregul program este gândit să te apropie în primul rând de Dumnezeu. Dacă această relație se realizează și se menține, toate celelalte componente ale dezvoltării tale vor fi influențate pozitiv. Vei fi motivat să faci totul de dragul și spre slava Lui. Îți vei însuși principiile adevăratei educații, îți vei antrena mintea să învețe cu spor și vei aprecia în același timp activitatea utilă, vei avea preocupări altruiste și-ți vei dezvolta capacități în multe alte domenii.

 

Vei primi instruire pentru viața practică.

2. gatit

Adică vei învăța să te descurci în viața reală care este frumoasă, provocatoare și complexă. Așa că, pe lângă asimilarea cunoștințelor teoretice, poate vei descoperi la noi în școală că îți place să cultivi o grădină cu zarzavaturi sau cu zmeură, coacăze și pomi fructiferi, să îngrijești albinele sau să ai noțiuni esențiale de mecanică și tâmplărie, să știi să zugrăvești și alte lucruri practice din domeniul construcțiilor. Ne gândim, de asemenea, că ți-ar prinde bine să cunoști o serie de remedii naturale simple, să înveți să gătești sănătos, cum să ai grijă de un copilaș și să ai noțiuni de croitorie sau contabilitate. Deprinderea acestor abilități te va forma ca om complet, îți va da curaj și te va pregăti să faci față solicitărilor vieții.

 

Vei studia după un curriculum centrat pe Biblie, pe o viață utilă și altruistă.

- Ne dorim să punem la dispoziția ta un curriculum creștin - adventist bazat pe principiile Bibliei și ale Spiritului Profetic.

- Având ca motivație onoarea lui Dumnezeu, va fi valorificat și cultivat potențialul tău unic. Va fi încurajată cultura intelectuală înaltă și în același timp dezvoltarea abilităților practice sau relaționale, în așa fel încât să fii eficient în lucrul tău.

- Programele școlare vor fi mai aerisite, mai practice, cu informații relevante pentru viața reală.

- Zilnic vor fi prevăzute în orar aprox. 3-4 ore de activitate practică sub forma unor cluburi de abilități utile.

- Pentru perspectivele mai largi ale viitorului tău intenționăm să folosim intensiv limba engleză. Ne propunem ca anual să fie în campus voluntari vorbitori de limba engleză prin Adventist Volunteer Service (General Conference).

- Biblia va fi zilnic pe banca ta. Vei învăța s-o studiezi, s-o îndrăgești și s-o trăiești.

- Vei învăța să te rogi, să apreciezi lucrarea Duhului Sfânt și să descoperi voia lui Dumnezeu pentru fiecare zi și pentru viitorul tău.

 

Viața din campus: la Integritas vei fi parte dintr-o mare familie.

Ca niște prieteni mai mari, profesorii te vor însoți nu doar la clasă, ci și în activitățile practice, în drumeții, în seri de părtășie și în proiecte misionare. Dacă vei fi cazat în campus vei avea parte de internate integrate mici.  Alături de 20 de colegi sau colege vei locui într-un modul central în care la etaj vor fi dormitoarele, iar la parter o sufragerie mare de care vor fi atașate în lateral două apartamente ale unor profesori pedagogi. În felul acesta, la bine și la greu mereu vei avea mentori care să te înțeleagă, să te încurajeze și să te ajute.

Vor fi organizate diverse proiecte: de sănătate, sociale, vizite la azile și ofelinate, TinServuri, vom sărbători în campus Ziua Porților Deschise, Ziua Recunoștinței. Ne vom reconsacra împreună în fiecare dimineață, în Săptămâna de Rugăciune și vom avea parte, în toate  acestea, de multă, multă muzică de calitate...

Și acestea sunt doar o parte din cele ce te așteaptă la Integritas.

 

 

Scroll To Top